Park Monteverde
Door: José
Blijf op de hoogte en volg José
27 December 2012 | Costa Rica, Monteverde
Google maps houdt geen rekening met bochten en hellingen valt ons op. Pas na anderhalf uur bereiken we het park. Onderweg komen we een waterval tegen die we tijdens een eerdere reis hebben gezien, maar nu moet ervoor betaald worden. Ook komen we de altijd vrij toegankelijke kolibrietuin tegen vlak voor het nationaal park en ook daarvoor moet nu betaald worden. Het begint op Arabische toestanden te lijken waar de toerist als geldboom wordt gezien. Het geeft mij een onaangenaam gevoel.
We hebben circa vier uur in het park gewandeld. Het regende vrijwel aan één stuk door, zodat foto en video wat lastig was. Toch hebben we genoten van de wandeling. Volkomen doorweekt moesten we toen nog anderhalf uur teruglopen. Het schemerde al. Onderweg was een groep vogels die voor ons een mooi concert gaf. Helaas kon zoonlief het wat minder waarderen, want ondanks de regen had ik het graag op video vastgelegd. Het was echt heel erg mooi. Later kwam de zon even door en dit lecverde meteen een mooie regenboog op. Die is bij de foto's wel te bewonderen. Evenals wat andere vogels. Absoluut een heerlijke dag.